עמוד הבית סדנאות סדנת תזונה לתינוקות עד גיל שנתיים

סדנת תזונה לתינוקות עד גיל שנתיים

 

יחסי ההאכלה בין האם לתינוק מתחילים מרגע שמגיח לעולם. היחסים הללו נבנים ונרקמים בעדינות, וכוללים בתוכם אמון-הדדי. לתינוק יש רגישות גבוהה מאד לקלוט סימנים ותגובות של מי שמאכיל אותו, זהו אינסטינקט הישרדותי, שמנחה אותו מה לאכול. התרגום שלו לסימנים אלו משפיע על הבחירות שלו באוכל. האכלה אידאלית תהיה מלווה בשמחה, בהנאה, בביטחון ובסבלנות.

יחד עם זאת, שפע המידע המוצע היום על גבי הרשת, מביא לשאלות רבות לגבי איך באמת בריא להאכיל את התינוק והוא עשוי לצור בילבול וחוסר שקט סביב ההאכלה. הורים מגדלים ילדים בתוך סביבה של שפע אוכל בריא  ושאינו בריא (כשנאכל מעבר למידה). בנוסף, תנאי החיים שלנו לא תמיד מאפשרים את זמן ההשקעה באוכל ואת מידת הנוכחות הרצויה מאיתנו.

ולמרות כל זאת,

איך מגדלים ילדים לאכילה עצמאית, ולבחירות הטובות להם באוכל- ללא מאבקים?

מה עושים בשביל שהבישול וההאכלה של תינוק ימלאו אותנו בסיפוק ובהנאה?

אילו מיומנויות מסייעות לנו בזמן הנקה, מתן בקבוק ומעבר למוצקים?

שאלות אלו ואחרות יקבלו מענה בסדנה

 

 

תוכן המפגשים:

מפגש טרום מפגש הראשון

בנושא תזונת תינוקות בהנקה ותזונת אימהות בהנקה ויחסי אם-תינוק סביב האוכל (מתאים לאמהות אחרי לידה)

מפגש ראשון

בנושא התחלת טעימות והמעבר למוצקים:

· הפזיולוגיה של ההתפתחות וההבשלה של מערכת העיכול של תינוק,

· זיהוי ההבשלה לאכילה על שלביה השונים,

· זיהוי הסימנים של התינוק לרעב ושובע.

· מה בריא להאכיל- נעשה סדר מבחינת "מטר" הידע שאמהות חשופות אליו- מה נכון מתוך כל זה?

מפגש שני

ידון בבסיס לגידול ילד לעצמאות ובחירות נבונות באוכל:

· תקשורת וסמכות הורית בנושא האוכל, וההשלכות שלהם על האכילה של הילד.

· הסימנים לחסרים תזונתיים (ברזל, אבץ) ולחומציות יתר במערכת העיכול-הסיבות, המניעה והטיפול בהם..

מפגש שלישי

בנושא מניעה וטיפול במצבים בריאותיים בתינוקות וילדים:

· מחלות ומצבי בריאות נפוצים בילדות( עצירות, שילשולים,  שפעת, דלקת, אלרגיות, תולעי מעיים) המניעה והטיפול בהם.

· צמחים בהכנת אוכל ושתייה לתמיכה בבריאות ולמניעת חולי.

 

הסדנה מתוכננת לקבוצה קטנה של אמהות, וכוללת שאלות ודיון.

 

לפרטים נוספים, הצטרפות לסדנה או להזמנת סדנה צרו קשר בטלפון 0547760212

 

 

חיפוש